کارت گرافیک
در انتخاب کارت گرافیک مهمترین فاکتور هدف شما از خرید این وسیله می باشد.اگر قصد بازی کردن یا انجام کار های گرافیکی را دارید باید از ابتدا بگوییم که به فکر یک کارت گرافیک گرانقیمت باشد و سعی کنید در خرید این وسیله دقت زیادی داشته باشد.
مطلب دیگر در خصوص کارت گرافیک رایانه های قابل حمل یا لپ تاپ ها می باشد.کارت گرافیک این وسیله های الکترونیکی با توجه به نصب روی برد اصلی تقریبا غیر قابل ارتقا هستند چرا که برای ارتقا کارت گرافیک این دستگاه ها باید پایه های کارت گرافیک که روی برد جوش داده شده اند جداسازی شود که این کار به دقت و هزینه بسیار بالا نیاز دارد.
اما در خصوص رایانه های رومیزی پس از انتخاب نوع کاربری باید فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید.اگر قصد انجام کارهای ساده و اپراتوری را با رایانه دارید می تواند از کارت گرافیک روی برد اصلی (یا On Board) استفاده کنید.البته این کارت گرافیک تقریبا ضعیف است.
اما اگر قصد خرید یک برد گرافیکی دارید دو فاکتور سرعت و توان پردازشی GPU و ظرفیت حافظه کارت گرافیک را در نظر بگیرید.GPU نقش پردازنده در کارت گرافیک را دارد،هرچه سرعت این تراشه بالاتر باشد به دنبال آن سرعت پردازش تصاویر و فیلم و انجام کلیه کارهای گرافیکی بالاتر است.
نکته دوم انتخاب کارت گرافیک با ظرفیت حافظه بیشتر است.هرچه ظرفیت حافظه کارت گرافیک بالاتر باشد توان پردازشی آن نیز سریع تر خواهد شد،زیرا اطلاعات در حال پردازش در این حافظه ذخیره می شوند و هنگام پردازش در اختیار GPU قرار می گیرند.
آخرین نکته در خصوص کارت های گرافیک سیستم خنک کننده آن است،هرچه این سیستم قوی تر باشد سرعت کارت گرافیک شما بالاتر می رود زیرا کارت گرافیک از قطعات رایانه ای می باشد که بسیار گرم می شود و نیاز به سیستم خنک کننده قدرتمند دارد.